НБУ курс:

USD

41,36

+0,01

EUR

45,99

--0,16

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

"Нібулон" домовився з Сенс Банком реструктуризувати кредит на понад 1 мільярд гривень

"Нібулон" домовився з Сенс Банком реструктуризувати кредит на понад 1 мільярд гривень
Фото: "Нібулон" / facebook

Державний Сенс Банк та агрохолдинг "Нібулон" дійшли згоди щодо реструктуризації кредитного портфеля аграрного гіганта на суму 27,6 мільйона доларів, або понад 1,14 мільярда гривень.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба фінустанови.

Зазначається, що за умовами договору термін кредиту становить 8 років, три з яких – це грейс період, що діятиме до листопада 2027 року та п’ятирічний графік погашення до вересня 2032 року.

За словами начальниці відділу по роботі з агропромисловим комплексом та харчовою промисловістю Сенс Банку Вероніки Агафонової, для банку є надзвичайно важливою послідовна та постійна підтримка аграрного сектору економіки України.

Вона зазначила, що "Нібулон" є одним із найбільших експортерів української продукції і є партнером банку близько 8 років.

"Завершення реструктуризації банком – це важливий крок на підтримку платоспроможності й відновлення експортного потенціалу компанії, задля розбудови стійкого майбутнього економіки України", - підкреслила представниця Сенс Банку.

"Нібулон" залучив понад 20 млн доларів кредиту на відновлення обігового капіталу

Додамо, що днями державний банк Ощадбанк та "Нібулон" уклали угоду про нові кредити для поповнення обігових коштів, що дозволить банку рефінансувати інвестиції компанії на суму 20,3 млн доларів.

17 вересня було підписано першу частину кредитної програми на суму 13 млн доларів.

"Нібулон" спрямує отримані кошти на відновлення обігового капіталу після здійснення інвестицій у будівництво нового перевантажного термінала на Дунаї.

Філія "Бессарабська", яка розпочала роботу у 2022 році, стала основним маршрутом для експорту аграрної продукції, що було особливо важливо через блокування морських портів України.

Поповнення обігового капіталу дозволить "Нібулону" повноцінно реалізувати закупівельну кампанію сезону 2024/25 та підтримати українських фермерів в умовах війни.