НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Тепличні огірки в Україні знову дорожчають: найвищі ціни за 7 років

Тепличні огірки в Україні знову дорожчають: найвищі ціни за 7 років
Фото: Freepik

Цього тижня в Україні зафіксовано помітне зростання цін на тепличні огірки. Виробники зазначають, що основною причиною підвищення цін є збільшений попит, у поєднанні з зменшенням пропозиції цієї продукції на внутрішньому ринку. Про це повідомили аналітики проекту EastFruit.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Зараз тепличні комбінати готові продавати огірки за ціною від 45 до 60 грн за кг ($0,31-0,52/кг), що в середньому на 35% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Згідно з графіком, можна стверджувати, що тепличні огірки в Україні наразі реалізуються за найвищими цінами, принаймні, за останні 7 років у ті самі періоди.

Оператори ринку пояснюють підвищення цін кількома чинниками. По-перше, це обмежена пропозиція огірків, оскільки продукція з відкритого ґрунту майже не надходить у продаж. По-друге, в тепличних комбінатах також спостерігається зменшення кількості огірків через зниження середньодобових температур.

У EastFruit додали, що наразі огірок в українських господарствах коштує в середньому вже у 2 рази дорожче, ніж рік тому. При цьому гравці ринку не виключають ймовірності подальшого подорожчання в цьому сегменті.

Нагадаємо, що тільки-но на минулому тижні ціна на тепличні огірки на внутрішньому ринку знизилася в середньому на 20% і тепер коливається в межах 30–50 грн/кг.Проте аналітики зазначали, що зараз ціна на тепличні огірки в Україні в середньому вдвічі перевищує рівень початку вересня минулого року.

Проте аналітики зазначали, що зараз ціна на тепличні огірки в Україні в середньому вдвічі перевищує рівень початку вересня минулого року.

Зауважимо, натомість помідори в Україні дорожчають вже третій тиждень поспіль. Через несприятливі погодні умови багато фермерів втратили значну частину врожаю ґрунтових томатів.