Українським виробникам дозволили експорт курятини до Кувейту

Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Держслужба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомляє, що завдяки її співпраці з Міністерством закордонних справ відкрито новий ринок для збуту продуктів українського виробництва, а саме м'яса птиці та продуктів з нього до Кувейту.

Відповідна форма міжнародного сертифікату оприлюднена на його вебпорталі (в рубриці "Міжнародне співробітництво", в розділі "Ветеринарія та безпечність", в підрозділі "Сертифікати на експорт з України").

В свою чергу, з переліком обов'язкових документів, що мають супроводжувати вантаж при експорті м'яса птиці та продуктів із м'яса птиці до Кувейту, можна ознайомитись на тому ж сайті в розділі "Вимоги країн світу".

В Держпродспоживслужбі нагадують, що першим кроком для здійснення експорту харчових продуктів все ж має бути запит оператора ринку до її територіального органу  за місцем розташування потужностей.

Зазначимо, що минулого року, зокрема, для українського м'яса птиці й продуктів із нього було відкрито ринки Канади та Єгипту. Кувейт, в свою чергу, є однією з країн, куди може експортуватися українська молочна продукція.

Нагадаємо також, що цього місяця було досягнуто домовленості щодо експорту українських композитних продуктів із вмістом м'яса птиці та молочних продуктів до Азербайджану.

Джерело фото: ua.depositphotos.com