НБУ курс:

USD

41,19

+0,02

EUR

45,13

--0,12

Готівковий курс:

USD

41,45

41,40

EUR

45,70

45,56

В Україні відкрили філію одного із найбільших переробників ріпаку в Німеччині

В Україні відкрили філію одного із найбільших переробників ріпаку в Німеччині
Фото: Latifundist.com

Один з найбільших переробників ріпаку в Німеччині Getreide AG відкрив філію в Україні і вже працює з провідними українськими аграрними компаніями.

Про це повідомляє Latifundist.com.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, Getreide AG Ukraine зареєстрована з березня 2024 року.

Очолив філію Бьорн Штендель, який раніше працював у Allseeds Group, Viterra Ukraine LLC та ін. За трейдинг по Україні відповідає Костянтин Таранов. Наразі українська команда налічує 5 чоловік.

Як розповів операційний директор Getreide AG Торстен Тідеманн, ідея створити в Україні підрозділ і через нього купувати у аграріїв олійні виникла ще до початку війни. Компанія також планувала долучитися до переробки.

"В Україні ми розвиваємо ще бізнес-моделі. Наприклад, почали возити українську соняшникову олію, що для нас є новим напрямом. І шукаємо ще бізнес-кейси", — додав він.

Наразі Getreide AG Ukraine закуповує в українських виробників ріпак, який експортує на свій ОЕЗ в місті Росток. Також вона є ексклюзивним представником болгарської компанії Astra Bioplant, яка спеціалізується на виробництві рослинних олій, біодизелю, гліцерину та шроту.

В рамках цієї співпраці Getreide AG Ukraine закуповує в Україні соняшникову олію з доставкою в Чорноморськ, там перевантажує її і відправляє в Болгарію на завод.

З початку 2024/2025 МР компанія відвантажила більше 130 тис. т ріпаку. Працюють наразі з тими агровиробниками, в яких стовідсотково впевнені. У списку клієнтів такі топові компанії, як МХП, "Ерідон", "Астарта", "Вілія", "Агросем", "НІБУЛОН" тощо.

Нагадаємо, олійно-жирова галузь України досягла рекордних результатів у 2023/24 маркетинговому році. Підприємствам вдалося не лише зберегти рівень виробництва, але й перевищити його.