Резніков випробував всюдихід українського виробництва (ВІДЕО)

Олексій Резніков, міністр оборони України
Фото: Facebook Резнікова

Міністр оборони Олексій Резніков випробував український всюдихід "Богун". Декілька таких моделей вже працюють на фронті та допомагають військовим захищати Україну.

Про це очільник міністерства повідомив в Facebook 26 травня.

"Я вже говорив — завжди приємно випробовувати техніку, яка йде на фронт, а коли йдеться про техніку українського виробництва — це насолода! Данці б сказали — хюґе", — прокоментував Резніков.

Два таких "Богуна" є на озброєнні в різних підрозділах. Спеціально для десантників, штурмовиків всюдихід зробили типу "кабріолет".Тобто у машини відсутня кабіна як така. Натомість в ній обладнали місця для особового складу, зробивши з неї десантну машину.

"Богун" багатофункціональна машина. Наразі інші підрозділи випробовують техніку, встановлюють різного типу озброєння для використання у військових діях. Зокрема, існує версія медичного евакуатора.

"Головна наша цінність — це життя та здоров’я наших людей. І ми маємо їх зберегти. Якісна зброя, якісна техніка — важливі для цього. Наші партнери нам допомагають і будуть з нами до перемоги. Але розвиток національного ВПК є одним з пріоритетних напрямків для нас", — додав міністр.

Раніше Резніков спробував керувати бойовою машиною піхоти Bradley, декілька яких вже поставили на озброєння ЗСУ. Очільник відомства високо оцінив можливості техніки. А до цього він продемонстрував робота, який використовується для гуманітарного розмінування.