Земельні ділянки й ТРЦ під Києвом. Активи банку "Січ" виставили на продаж

Банк "Січ"
Банк "Січ". Фото: Facebook фінустанови

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) виставив на аукціон активи АТ "Банк Січ". До лота ввійшло право вимоги за кредитним договором, що укладений з юридичною особою. Про це повідомила пресслужба Фонду.

Загальна заборгованість за договором складає 22 млн грн. Ця сума є й початковою ціною лота.

У забезпечення за кредитним договором передано земельні ділянки загальною площею майже 0,9 га, а також будівлю торговельно-розважального комплексу площею майже 13,4 тисячі кв. метрів. Усі передані у заставу об’єкти розміщені на території Ходосівської сільської ради, що в передмісті Києва. Як зауважили в ФГВФО, трьох поверхах комплексу представлені магазини, де можна придбати товари для дому, зокрема, меблі, елементи декору та інше.

Торги відбудуться за англійською моделлю аукціону 6 червня в системі "Prozorro.Продажі".

Нагадаємо, в серпні 2022 року Національний банк України визнав банк "Січ" неплатоспроможним через неповернення кредитів рефінансування, які взяв у регулятора. Договір було порушено через брак коштів. Пізніше НБУ вирішив ліквідувати банк "Січ".

У березні 2023 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на аукціон будівлю колишнього відділення банку "Січ" у центрі Києва.