НБУ погодив зміну назви українського "Альфа-Банку"

НБУ погодив зміну назви українського "Альфа-Банку"

Національний банк погодив зміни до статуту “Альфа-Банк Україна” про перейменування його на “Сенс Банк”. Про це повідомив голова наглядової ради комерційного банку Роман Шпек в інтерв’ю агентству “Інтерфакс”.

"Ось саме надійшло повідомлення, що Нацбанк погодив зміни до статуту. Але треба ще більшу роботу зробити, інші документи підготувати. Повірте нам, колективу, морально і психологічно важливо не бути пов'язаними з російським Альфа-Банком. Це основна причина зміни назви в цей час", — сказав він.

Шпек уточнив, що процес перейменування повністю планують завершити в грудні 2022 року.

Відомо, що англійською мовою банк тепер буде називатися Joint Stock Company Sense Bank.

Збори акціонерів Альфа-Банк Україна схвалили його перейменування на Sense Bank ще в серпні. 

Раніше повідомлялося, що правління Альфа-Банку України вирішило відмовитися від бренду "Альфа" та продовжити роботу під новим брендом. Це рішення буде реалізовано, щойно вдасться виконати всі юридичні вимоги.

Альфа-Банк Україна, за даними НБУ, на 1 липня 2022 року за розміром загальних активів посідав 7-е місце (112,67 млрд грн) серед 68 банків, що діють у країні. Його чистий збиток за підсумками січня-липня 2022 року становив 3,52 млрд грн. На фінрезультат банку вплинули відрахування до резервів на рівні 8,357 млрд. грн.