НБУ курс:

USD

41,17

--0,04

EUR

45,95

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

ПриватБанк запустив сервіс відеоконсультацій жестовою мовою

ПриватБанк запустив сервіс відеоконсультацій жестовою мовою
Фото: пресслужба ПриватБанку

З 29 вересня 2024 року у застосунку Приват24 з’явився сервіс відеоконсультацій українською жестовою мовою.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба ПриватБанку.

 Зазначається, що це унікальне рішення для банківських застосунків в Україн дозволяє клієнтам, які спілкуються жестовою мовою, отримувати консультації безпосередньо від фахівців банку.

Щоб скористатися послугою, необхідно зайти в мобільний додаток Приват24, вгорі праворуч на екрані увійти в розділ «Комунікації» (значок навушників) і обрати розділ «Консультація жестовою мовою».

Як повідомляється, працівники ПриватБанку вивчали і продовжують вдосконалювати знання української жестової мови завдяки професійним тренерам Всеукраїнської асоціації перекладачів жестової мови та людей з інвалідністю.

 “За перші два дні до нас вже звернулось 18 клієнтів. Наші фахівці, які опанували жестову мову за 3 місяці, дуже хвилювались перед запуском. Та перші дзвінки пройшли надзвичайно успішно, і ми усією командою пишаємось, що реалізували такий сервіс”, - зауважила Оксана Аношечкіна, керівниця дирекції віддаленої підтримки ПриватБанку.

Вона додала, що метою Стратегії безбар’єрності ПриватБанку є створення простору рівних можливостей як для працівників банку у роботі, так і для кожного клієнта в отриманні фінансових продуктів та послуг. 

Зауважимо, в Україні, згідно з даними ВООЗ, порушення слуху різного ступеня є у 2,1 мільйонів громадян; з них приблизно для 230 тисяч основним або одним з основних способів комунікації є жестова мова.

Нагадаємо, НБУ зобов’язав банки до 1 січня 2025 року забезпечити фізичну та інформаційну доступність щонайменше 50% від загальної кількості їх відокремлених підрозділів у регіоні, щоб сприяти створенню безпрецедентно інклюзивного фінансового простору для кожного громадянина України, зокрема ветеранів війни, осіб з інвалідністю та людей старшого віку.

Також регулятор наголошує, що затверджені в липні 2024 року Методичні рекомендації з правил інклюзивного надання фінансових послуг в установах України для банків та небанківських фінансових і платіжних установ передбачають нульову толерантність до будь-яких форм дискримінації споживачів, забезпечення фізичної доступності приміщень та організацію системи повнофункціонального дистанційного обслуговування.