НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

АМКУ оштрафував змовників на торгах щодо будівництва сміттєзвалища на 1 млн грн

АМКУ оштрафував змовників на торгах щодо будівництва сміттєзвалища на 1 млн грн
Зображення: АМКУ

Антимонопольний комітет України (АМКУ) наклав штраф у розмірі 1 мільйон гривень на змовників на торгах щодо робіт з будівництва полігону для складування ТПВ (твердих побутових відходів).

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

"Тимчасова адміністративна колегія АМКУ визнала, що ТОВ "Еллта" і ТОВ "Прогресбудсервіс" вчинили антиконкурентні узгоджені дії, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю робіт по будівництву полігону для складування твердих побутових відходів на території Верхньосироватської сільської ради Сумського району, проведених Управлінням капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради у 2021 році", - йдеться в повідомленні АМКУ. 

Також зазначається, що під час розслідування справи було встановлено обставини та факти, що у своїй сукупності свідчать про спільну та скоординовану поведінку товариств і як результат – про вчинення порушення та про усунення конкуренції між вищезазначеними компаніями під час участі у зазначених торгах.

Таким чином, через виявлену змову АМКУ наклав штрафи на ТОВ "Еллта" і ТОВ "Прогресбудсервіс" на загальну суму 1 009 603 грн.

В АМКУ наголосили, що згідно з Законом України "Про публічні закупівлі" підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів. Тож тепер цим двом компаніям можуть відмовляти в участі у тендерах.