НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

АРМА обрало управителя для Овруцького щебеневого заводу

АРМА обрало управителя для Овруцького щебеневого заводу
Фото: АРМА

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) обрало управителя для стратегічно важливого Овруцького щебеневого заводу, який розташований у Житомирській області. У результаті відкритого конкурсу переможцем стало ТОВ "Тамерлан-1".

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила голова АРМА Олена Дума.

Протягом 2024 року АРМА проводило оцінку підприємства та піднімало питання його відновлення на державному рівні. Одним із ключових питань було списання заборгованостей, зокрема по заробітних платах, а також відновлення виробничої діяльності заводу.

Згідно з повідомленням, Овруцький щебеневий завод зберігає інвестиційну привабливість завдяки спеціальному дозволу на видобуток червоного граніту, чинному до 2036 року. За оцінками на 2021 рік, запаси граніту на родовищі становлять близько 20 мільйонів кубометрів.

За словами Думи, наступним етапом стане обговорення умов договору управління з новим управителем. АРМА контролюватиме виконання умов договору для забезпечення ефективного управління заводом, що дозволить підприємству приносити користь державі та сприяти економічному розвитку.

Що відомо про нового управителя

Згідно з даними YouControl, основний вид діяльності ТОВ "Тамерлан-1" – "08.12 Добування піску, гравію, глин і каоліну". Статутний капітал 1 300 грн незмінний з 2016 р.. Власником і керівником ТОВ "Тамерлан-1" є киянин Денис Наумець. попередньою власницею і очільницею товариства була Ірина Сухенко.

За даними УouСontrol, Овруцький щебеневий завод раніше належав білоруській міськраді міста Гомель. Підприємство було частиною Гомельського міського шляхового будівельно-ремонтного тресту.

Заявлена вартість арештованого майна станом на травень 2023 р. складала понад 30 млн грн.

Завод зіткнувся з фінансовими проблемами, включаючи значні борги перед працівниками та державою. У 2022 році працівникам не виплачували зарплати, що призвело до накопичення боргу в 4 мільйони гривень.

Нагадаємо, у грудні 2023 року АРМА вже оголошувало про пошук управителя