НБУ курс:

USD

41,21

+0,02

EUR

44,92

--0,03

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,50

45,35

Через обшуки "Автомагістраль-Південь" зупиняє будівництво фортифікацій на лінії фронту

Через обшуки "Автомагістраль-Південь" зупиняє будівництво фортифікацій на лінії фронту
Фото: facebook.com/automagistral

Будівельна компанія "Автомагістраль-Південь" через слідчі дії Нацполіції зупинила роботи на об’єктах фортифікацій вздовж лінії фронту на Покровському напрямку.

Про це компанія повідомила на сторінці у Facebook.

Зазначається, що під час обшуку правоохоронці вилучили надважливі документи, а саме проєктну та виконавчу документацію по об’єктах критичної інфраструктури.

Також було порушено роботу комп’ютерної мережі компанії, яка забезпечує електронний документообіг та контролює майже усі виробничі процеси.

У компанії наголосили, що вилучення засобів зв’язку виключає можливість здійснювати управління та координацію дій виробничих підрозділів.

Саме тому були зупинені роботи на об’єктах критичної інфраструктури, а насамперед на об’єктах фортифікації вздовж лінії фронту, зокрема на Покровському напрямку. Це створює ризик обриву логістичних та військових маршрутів унаслідок неможливості здійснення утримання прифронтових доріг.

"Слідство так і не змогло пояснити, навіщо було атакувати компанію. Спірні питання щодо ціноутворення, тендерних процедур тощо вирішуються у судовому порядку. Слідчі заявляють про нібито завдані збитки, але визнають, що експертиза лише призначена! Звідки ж цифра? Вигадана слідством лише для того, щоб виправдати беззаконня. Замовний характер справи є очевидним", - стверджують в "Автомагістраль-Південь".

Обшуки в "Автомагістраль-Південь"

Нагадаємо, компанія "Автомагістраль-Південь" заявила, що 4 жовтня стала жертвою свавілля силових структур: у її офісах, приватних будинках працівників та навіть автомобілях відбулися так звані "маски-шоу" – обшуки без ухвали суду. У компанії підкреслили, що жодних претензій до якості чи вартості робіт не було висунуто.

Натомість у Нацполіції заявили, що компанію підозрюють у порушенні тендерних правил та самовільному встановленні цін на виконання робіт у різних регіонах України, що призвело до значних збитків державному бюджету — понад 1 мільярд гривень.

За даними ЗМІ, "Автомагістраль-Південь" – головний підрядник ініціативи Володимира Зеленського "Велике будівництво". У 2020 році компанія виграла тендерів на 28,8 млрд грн – майже стільки ж, скільки три найближчих конкуренти разом узятих.