НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Чи готовий бізнес масштабуватися в поточних умовах, - опитування

Чи готовий бізнес масштабуватися в поточних умовах, - опитування

За даними Opendata станом на 2 вересня в Україні с початку року відкрилося 193 192 ФОП, що свідчить про те, що попри війну українці не втратили зацікавленості у веденні підприємницької діяльності. Проте, одна справа, започаткувати бізнес, і зовсім інша, спробувати розвинути його, вивести на новий рівень в умовах війни та спаду економіки.     

Редакція журналу "ТОП100. Рейтинги найбільших" вирішила заміряти настрої бізнесу та пропонує підприємцям, власникам та менеджерам українських компаній пройти невеличке опитування на телеграм каналі ТОП100, результатами якого ми неодмінно поділимося з аудиторією. 

Що нас цікавить? 

Насамперед нас цікавить, чи є у бізнесу плани масштабувати бізнес, нарощувати обсяги операцій та виробництва. Звісно разом із чим цікаво чи є у компаній плани збільшувати штат і наймати більше працівників. 

Контекст

У травні НБУ прогнозував швидке зростання попиту на працівників в умовах обмеженої пропозиції, що має призвести до скорочення рівня безробіття та призвести до зростання зарплат до кінця 2024 року. За даними, навденими у звіті НБУ, ця стійка тенденція продовжується з другого півріччя минулого року. 

За підсумками липневого щоквартального опитування НБУ банки очікують зростання попиту на всі види корпоративних та роздрібних кредитів та збільшення обсягів кредитного портфеля. 

Серед основних факторів, які впливають на попит, в НБУ називають зростання попиту на кредити з боку МСП та зростання попиту на кредити серед населення, що зумовлено покращенням споживчих настроїв, кращими перспективами ринку нерухомості та низькими відсотковими ставками за іпотекою.

Ці фактори певним чином можуть свідчити про покращення ділової та споживацької активності в Україні.