НБУ курс:

USD

41,19

--0,03

EUR

45,43

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,48

41,42

EUR

45,85

45,70

Dragon Capital Томаша Фіали купив ТРЦ "Караван" у Києві

Dragon Capital Томаша Фіали купив ТРЦ "Караван" у Києві
Фото: пресслужба DCH

ТОВ "ДК Київ Аутлет", що входить до групи компаній Dragon Capital, завершило угоду з придбання 100% статутного капіталу ТОВ "Трейд Солюшинз", що входило до групи компаній DCH Investment Management (DCH), та яке володіє та управляє ТРЦ "Караван Outlet" у місті Києві.

Про це повідомила пресслужба DCH.

Зазначається, що ця угода є частиною стратегії оптимізації портфеля інвестицій групи DCH, яка взяла курс на збільшення своєї присутності в технологічних галузях.   

У компанії деталі угоди не розголошують. 

 "ТРЦ "Караван Outlet" був і залишається важливим елементом інфраструктури міста. Віримо, що цей об'єкт й далі буде розвиватись, а партнери й відвідувачі оцінять якість нових інноваційних рішень", - прокоментував продаж керівник департаменту зі зв’язків з громадськістю DCH Євген Мороз.

ТРЦ "Караван Outlet", відкритий у 2003 році та оновлений у 2019 році, є першим професійним ТРЦ Києва і єдиним великим аутлет-центром у місті на сьогодні. Загальна площа об’єкта становить 57 321 кв.м., з яких орендна площа (GLA) займає 42 788 кв.м.

ТРЦ об'єднує понад 50 міжнародних фешн-брендів, а також 5-зальний кінотеатр, ролердром, дитячий парк розваг, гіпермаркет та фуд-корт. 

"Караван Outlet" стане найбільшим торгово-розважальним об’єктом у київському портфелі Dragon Capital.

За оцінками експертів, центр генерує орендний дохід у $6–7 млн щорічно. Concorde Capital оцінив його вартість у $80–120 млн, тоді як Forbes Ukraine припускає, що реальна ціна може становити $40–60 млн.

Крім того, 19 вересня було надано дозвіл компанії "ДК Київ Аутлет" Томаша Фіали отримати понад 50% у ТОВ "Трейд Солюшинз" Олександра Ярославського. Обидві компанії – нові, їм лише по три місяці. З моменту створення вони не здійснювали господарської діяльності, йдеться в рішенні АМКУ. За даними YouControl, основна діяльність "ДК Київ Аутлет" – консультування з питань комерційної діяльності й керування, свідчать дані. Основна діяльність ТОВ "Трейд Солюшинз" – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

ДОВІДКА:

DCH Investment Management – фінансово-промислова група компаній, яка керує інвестиціями у видобуток руди та металургію, машинобудування, нерухомість, страхування, банківський та готельний бізнес. Має багаторічний досвід ефективного інвестування в Україні.

Dragon Capital — одна з найбільших груп компаній в Україні, яка з 2000 року працює у сфері інвестицій та фінансових послуг і надає повний спектр інвестиційно-банківських та брокерських послуг, прямих інвестицій, управління активами. Компанія має більш ніж 20-річний успішний досвід прямих інвестицій у різних секторах української економіки, зокрема в нерухомість.Томаш Фіала є СЕО Dragon Capital.

Група Dragon Capital довгі роки скуповувала і будувала комерційну нерухомість. У компанії 25 обʼєктів – офісів, торгових центрів, складів сукупною площею 524 000 кв. м, йдеться на офіційному сайті Dragon Capital Property Management.

Загальна площа торгових центрів Dragon Capital – 179 395 кв. м. Це приблизно третина від його портфеля комерційної нерухомості. Зокрема, Dragon Capital володіє п’ятьма ТРЦ: Aladdin, Smart Plaza Obolon і Piramida у Києві, SkyPark у Вінниці, Victoria Gardens у Львові.