НБУ курс:

USD

41,22

+0,05

EUR

46,15

+0,20

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

Індустріальні парки – майданчики для зростання економіки, - агріфуд підприємець Борис Шестопалов

Індустріальні парки – майданчики для зростання економіки, - агріфуд підприємець Борис Шестопалов
Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

26–27 вересня індустріальні лідери, представники влади, члени міжнародних бізнес-організацій і професійних асоціацій говорили про розвиток індустріального потенціалу України під час війни на Вінницькому індустріальному форумі.

Спеціальним партнером заходу став Volia Agri-Food Park Vinnytsia, який спрямований на розвиток агрохарчової індустрії України. 

Розташований у Вінниці  агрохарчовий парк пропонує сучасну, енергоефективну та екологічно чисту інфраструктуру для розміщення харчових підприємств та підприємств супутніх галузей.

Нещодавно парк отримав державне фінансування в межах політики «Зроблено в Україні» в розмірі 116 млн грн, що дозволить не лише покращити інфраструктуру, але й збільшити інвестиційну привабливість для підприємств, які прагнуть релокувати харчове виробництво з прифронтових територій та збільшити експортні можливості.

«Я розглядаю індустріальні парки – як певні точки зростання української економіки та ефективний інструмент для її реіндустріалізації. Оскільки це майданчики,  де з одного боку, створюється нова інфраструктура з використанням самих новітніх технологій енергозбереження та енергоефективності, а з другого боку, є певні пільги та підтримка таких проектів як з боку держави, так і з боку міжнародних фінансових організацій, де є певні можливості та довгострокові перспективи. В умовах дефіциту грошей і робочої сили дуже важко, хоча і бажано, перетворити всю Україну на зону пріоритетного розвитку, тому звісно такі парки, де є зосередження можливостей і ресурсів можуть виступати майданчиками для зростання. 

Велика кількість українських підприємств – це перебудувані або модернізовані підприємства, які існували ще з радянських часів. І єдині можливості їх розвивати – це створювати конкурентоспроможні продукти для експорту на зовнішні ринки. Тому розбудова підприємства на території індустріального парку дає можливість одразу спрогнозувати вартість кінцевого продукту, виходячи з використання новітніх технологій, автоматизації, зменшених витрат на енергоносії.

Таким чином HD-group також дуже уважно розглядає можливість будування декількох підприємств  на території індустріального парку. І це не просто релокація, це створення повністю новітніх продуктів , які повинні відповідати усім зростаючим потребам сучасних споживачів. Це і певні  напрацювання в області функціональної їжі, це терміни зберігання, це розробка продуктів на базі органічної сировини та інші проекти. В умовах скорочення національного споживання розбудова нових підприємств HD-group, перш за все, пов’язана з розвитком експортного потенціалу, тому всі розрахунки робляться на основі закладеної ідеї про пропорційний розподіл  продукції для внутрішнього ринку та для просування на зовнішніх ринках», - коментує спікер Вінницького індустріального форуму, ідеолог Volia Agri-Food Park Vinnytsia та співзасновник HD-group Борис Шестопалов.