НБУ курс:

USD

41,23

+0,01

EUR

44,91

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,49

41,42

EUR

45,45

45,30

Meta розпочала нову хвилю звільнень у відділах WhatsApp, Instagram та Reality Labs

Meta розпочала нову хвилю звільнень у відділах WhatsApp, Instagram та Reality Labs
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Meta розпочала чергову серію звільнень у різних відділах, включаючи команди WhatsApp, Instagram та Reality Labs, що, ймовірно, пов’язано з реорганізацією компанії.

Про це повідомляє The Verge.

На відміну від попередніх масових скорочень, цей раунд має більш локальний характер і спрямований на окремі команди. Деякі співробітники вже підтвердили своє звільнення, серед них — Джейн Манчун Вонг, яка працювала над проектом Threads і була відома своїми звітами про нові функції, що з'являлися в додатках.

Представник Meta Дейв Арнольд заявив, що компанія вносить зміни для забезпечення відповідності ресурсів довгостроковим цілям, зокрема переміщення команд та працівників на нові позиції.

В тих випадках, коли вакансія скасовується, Meta намагається знайти для постраждалих співробітників нові можливості.

Цей новий раунд звільнень розпочався слідом після звільнень у підрозділі Reality Labs на початку року. У 2022 році Meta вже скоротила 11 000 працівників через уповільнення зростання компанії після пандемії COVID-19, а у 2023 році звільнила ще 10 000 співробітників у рамках "року ефективності", ініційованого Марком Цукербергом.

Додамо, Регулятор конфіденційності Європейського Союзу оштрафував Meta на 91 мільйон євро (101,5 мільйона доларів) за ненавмисне збереження паролів деяких користувачів без захисту або шифрування.

Джерело фото: ua.depositphotos.com