НБУ курс:

USD

41,18

--0,02

EUR

45,24

+0,02

Готівковий курс:

USD

41,45

41,40

EUR

45,70

45,56

МХП першою в Україні отримала міжнародний акредитований сертифікат про безперервність бізнесу

МХП першою в Україні отримала міжнародний акредитований сертифікат про безперервність бізнесу

Компанія МХП першою в Україні успішно пройшла акредитовану сертифікацію Системи Управління Безперервності Бізнесу на відповідність вимогам міжнародного стандарту ISO 22301:2019. Цей стандарт впроваджений багатьма транснаціональними компаніями, серед яких Microsoft, IBM, Google, Siemens, Deloitte та інші.

Підготовку до сертифікації Дирекція з інформаційних та диджитал технологій МХП розпочала ще у 2023 році, фокусуючись на забезпеченні безперебійності ІТ-бізнес-процесів та комплексних ІТ-рішеннях локальної та хмарної інфраструктури.

Відповідно до вимог ISO 22301 в процесі підготовки до сертифікації МХП провела діагностичний аудит, сформувала команду експертів для аналізу поточного стану системи, понад чотири місяці знадобилось на розробку та доопрацювання нормативної документації – з її інтеграцією в бізнес-процеси.

Були розроблені процедура управління безперервністю бізнесу, план забезпечення безперебійності бізнес-процесів ІТ, SWOT – матриця та перелік зацікавлених сторін BCMS, реєстр ризиків безперервності бізнесу та низка інших документів, спрямованих на зниження ризиків зупинки бізнесу та пришвидшене операційне відновлення.

Окрім цього, команда ІТ МХП пройшла відповідне профільне навчання із сертифікацією, внутрішній аудит та зовнішній мультисторонній аудит – зокрема із практичним тестуванням сценаріїв та захистом від ймовірних інцидентів.

 – МХП – перша компанія в Україні, яка сертифікувала підтримку ІТ-сервісів, впровадження ІТ-рішень та реалізацію локальної та хмарної інфраструктури за цим стандартом міжнародного зразка. Це вдалося за порівняно короткий термін – зокрема завдяки залученості та професійності команди – коментує директор з інформаційних та диджитал технологій МХП Тарас Гошовський – Це свідчить про те, що ми маємо системний підхід до управління ризиками й забезпечуємо стабільну роботу всіх систем і сервісів. Закликаю до сертифікації і інших гравців ринку: це можливість поглянути на власні процеси з іншого боку, вдосконалити їх. МХП готова ділитися своїм досвідом, щоб разом робити український бізнес стійкішим перед будь-якими викликами.

 – Ми вітаємо МХП із важливою подією – проходженням сертифікаційного аудиту згідно з міжнародним стандартом ISO 22301 та отриманням сертифіката безперервності бізнесу! Це вагомий результат, який свідчить про високий рівень надійності та професіоналізму компанії.

Цей сертифікат підтверджує, що бізнес здатний успішно долати виклики та зберігати стабільність навіть у складних умовах. Прагнення МХП до безперервного розвитку та покращення заслуговує на найвищу повагу, – прокоментувала Юлія Мисюра, директорка зі збуту компанії Бюро Верітас Україна.

Отримання сертифіката ISO 22301:2019 свідчить про високий рівень підготовки МХП до потенційних ризиків та її здатність швидко відновлювати роботу. Це також демонструє орієнтованість компанії на стабільність, надійність та захист інтересів клієнтів і партнерів.