НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,96

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,53

41,47

EUR

46,45

46,30

На Харківщині запрацює мобільна стоматологія

На Харківщині запрацює мобільна стоматологія
На Харківщині запрацює мобільна стоматологія. Фото: Голова ОВА Олег Синєгубов

У Харківській області стартував новий проект мобільної стоматології. Це стало можливим завдяки співпраці Харківської обласної військової адміністрації, благодійного фонду народного депутата Євгена Пивоварова, профільних Міністерств та міжнародних партнерів.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Мобільна стоматологія — це спеціально обладнаний автобус, що виконує функції повноцінного стоматологічного кабінету. Він надає можливість жителям віддалених громад області отримувати медичну допомогу на місці, не виїжджаючи до лікарень у великих містах.

На сьогодні мобільна стоматологія вже здійснила 32 виїзди в 9 локаціях Харківської області. Завдяки цьому стоматологічну допомогу отримали 769 осіб.

Також у межах проєкту "Power for Health" область отримала 403 системи енергозбереження. Це обладнання забезпечить безперебійне енергопостачання медичних закладів, навчальних установ та соціальних служб під час відключень електроенергії, що значно підвищить їхню автономність і готовність до надзвичайних ситуацій.

Проект є важливим кроком у покращенні доступності медичних послуг для населення та зміцненні інфраструктури області.

Нагадаємо, що взимку в Харківській області запрацювала перша в Україні мобільна аптека. Вона доставляє ліки у села та селища без аптечних пунктів та охопить близько 80 населених пунктів.