НБУ курс:

USD

41,18

--0,02

EUR

45,24

+0,02

Готівковий курс:

USD

41,45

41,40

EUR

45,70

45,56

Рада ухвалила закон про авансовий платіж для виробників спирту і біоетанолу

Рада ухвалила закон про авансовий платіж для виробників спирту і біоетанолу
Фото: Верховна Рада України / facebook

Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроєкт №12038-1 про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо особливостей оподаткування акцизним податком спирту етилового та біоетанолу.

Про це повідомив голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Він зазначив, що законопроєкт спрямований на вдосконалення податкового законодавства України в частині забезпечення повноти сплати акцизного податку виробниками спирту етилового та біоетанолу, та має на меті унеможливити застосування тіньових схем їх реалізації.

За словами Гетманцева, законопроєкт передбачає новий порядок щодо визначення податкових зобов’язань з акцизного податку виробниками спирту етилового та біоетанолу, з урахуванням гарантованого податкового зобов’язання з акцизного податку, під яким розуміється величина податкового зобов’язання з акцизного податку, розрахована виходячи з максимальної продуктивності обладнання для виробництва цих товарів.

Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк, за прийняття законопроєкту проголосували 258 народних обранців.

"Це сталося! Спільний законопроект Гетманцева та Тимошенко не тільки був поданий, але і підтриманий одразу в цілому", - йдеться в його повідомленні.