НБУ курс:

USD

41,22

+0,05

EUR

46,15

+0,20

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

Топменеджером у Philips стала жінка вперше за 133 роки існування компанії

Philips. Фото: Wikipedia
Philips. Фото: Wikipedia

Вперше за 133 роки існування компанії Philips (повна назва - Royal Philips), заснованої 1891 року, фінансовим директором та членом правління стала жінка — Шарлотта Ханнеман. Про це повідомляє Bloomberg.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Її перебування на посаді розпочнеться у вівторок, і вона змінила Абхіджита Бхаттачар'ю, який обіймав цю посаду з 2015 року.

Шарлотта Ханнеман має понад 20 років досвіду роботи в медичних технологіях та фармацевтичній промисловості, а також працювала в Азії, Америці та Європі. 

Зміни у керівництві відбуваються на тлі ситуації, пов'язаної з відкликанням несправних пристроїв для лікування апное сну. 

Компанія намагається відновити довіру інвесторів та споживачів після масштабного відкликання несправних пристроїв для лікування апное сну. Цей інцидент коштував компанії близько 5 мільярдів доларів і призвів до падіння вартості акцій.

Відтак новий генеральний директор Philips, Рой Якобс, який очолив компанію у жовтні 2022 року, ініціював низку змін, спрямованих на покращення фінансових показників та відновлення репутації компанії. Одним з таких кроків стало скорочення штату на 10 000 осіб.

Він також замінив більше половини членів виконавчого комітету в рамках своєї стратегії формування "правильних команд і можливостей".

"Шарлотта є ідеальним кандидатом на цю посаду, маючи понад 20-річний досвід у медичних технологіях та фармацевтичній промисловості, а також практичний досвід в Азії, Америці та Європі", — зазначив Якобс у своїй заяві.

Нагадаємо раніше Рой Якобс повідомляв, що Philips продовжить постачати лікарняне обладнання в Росію, попри її війну проти України.

"Право на охорону здоров’я є універсальним, і ми є частиною системи надання медичної допомоги. Ми робимо це в Росії, як і в Україні", – сказав він.

За словами Якобса, діяльність Philips у Росії не є прибутковою. У країні-агресорці фірма зосереджена на обслуговуванні та доставці лікарняного обладнання, такого як великі медичні сканери. При цьому компанія припинила продаж там особистої медичної продукції, за винятком товарів, повʼязаних із материнством.