У "Нафтогазі" заявили про масштабну кібератаку, про значний збій повідомила й "Укрпошта": що саме не працює

Нафтогаз, Укрпошта
ГК "Нафтогаз". Фото: Depositphotos

У четвер, 25 січня, зафіксовано масштабну кібератаку на ГК "Нафтогаз України". Про значний технічний збій заявили також і в "Укрпошті".

Про це повідомили пресслужби "Нафтогазу" і "Укрпошти".

Кібератака на "Нафтогаз"

"Шановні клієнти ГК «Нафтогаз України» та Газмережі! Зафіксовано масштабну кібератаку на один із дата-центрів, який використовують наші компанії. Наразі вебсайти та кол-центр не працюють", - йдеться в повідомленні компанії.

Пресслужба зазначила, що про строки відновлення сервісів буде повідомлено додатково.

<div><br></div>

Технічний збій в "Укрпошті"

"Укрпошта" також звернулась до своїх клієнтів зі зверненням.

"Любі клієнти, зверніть увагу! У наших IT-системах відбувся значний технічний збій. Наші спеціалісти активно працюють над усуненням проблеми та відновленням повноцінної роботи, але це може зайняти деякий час", - зазначили в компанії.

В "Укрпошті" повідомили, що у відділеннях зараз є можливість видавати посилки та приймати платежі. Надання інших послуг відновиться згодом.

Кібератаки на інші українські компанії

Нагадаємо, 12 грудня 2023 року була здійснена потужна хакерська атака на компанію "Київстар". Внаслідок цього було частково зруйновано IT-інфраструктуру компанії.

При цьому "Київстар" запевнив, що персональні дані абонентів скомпрометовані не були.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на "Київстар". Наразі кваліфікація події є нетипово широкою - від втручання в роботу інформаційних систем до державної зради та порушення законів і звичаїв війни.

Додамо, що ввечері 21 січня на віртуальний банк Monobank також була здійснена чергова хакерська атака. Крім того, в ніч на 20 січня співзасновник банку Олег Гороховський повідомляв про потужну DDoS-атаку, яку вдалося відбити.

Фото: ua.depositphotos.com