НБУ курс:

USD

41,44

-0,00

EUR

46,24

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,73

41,65

EUR

46,60

46,46

Українсько-естонський стартап для розвідки залучив €600 тисяч інвестицій

Українсько-естонський стартап для розвідки залучив €600 тисяч інвестицій
Фото: скірншот з презентації

Українсько-естонський стартап Farsight Vision, який розробляє платформу для розвідки на полі бою, залучив €600 тисяч інвестицій від коаліції Darkstar.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив підприємець і співзасновник коаліції Рагнар Сасс, пише DOU.

"Платформа Farsight Vision вже довела свою ефективність на полі бою. Команда отримала один із найпозитивніших відгуків під час нашого першого Extreme Bootcamp", — зазначив Сасс.

За його словами, цей стартап має можливість покращити українську національну безпеку й вивести її на глобальний рівень. Усі члени коаліції Darkstar допоможуть команді досягти цього

Про стартап

Farsight Vision створив платформу, яка підвищує рівень ситуаційної обізнаності на фронті. Технологія дозволяє об’єднувати й обробляти відеоматеріали у форматі "цифрового двійника", що значно прискорює планування військових операцій та аналіз даних.

Повідомляється, що цієї осені Рагнар Сасс разом з коаліцією Darkstar організовує другий Extreme Bootcamp для стартапів, що працюють у сфері оборонних технологій. Фонд для підтримки стартапів збільшили до €1,5 млн, а відбір команд триває.

10 найкращих команд працюватимуть із європейськими підприємцями та українськими військовими експертами.

Додамо, ще один український оборонний стартап Swarmer, що спеціалізується на розробці рішень для координації груп дронів за допомогою штучного інтелекту, оголосив про успішне завершення раунду початкового фінансування в розмірі $2,7 млн.