НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

"Укрпошта" доставлятиме нові закордонні паспорти українцям по всьому світу

"Укрпошта" доставлятиме нові закордонні паспорти українцям по всьому світу
Фото: Пресслужба "Укрпошти"

21 серпня 2024 року національний поштовий оператор "Укрпошта" та Міністерство закордонних справ України підписали меморандум про співпрацю та оголосили про запуск у вересні оновленого сервісу з доставки по всьому світові документів, передусім закордонних паспортів, перевипуск яких замовили громадяни України.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба "Укрпошти".

Як отримати закордонний паспорт "Укрпоштою"

Згідно з повідомленням пресслужби компанії, за допомогою технології електронної марки з QR-кодом українці деінде зможуть оплатити доставку закордонного паспорту в особистому кабінеті на сайті "Укрпошти".

"Єдина ціна доставки у будь-яку країну світу складатиме 6 доларів США та 10 грн ПДВ. Наразі ціна такої експрес послуги складає від 70 до 100+ доларів залежно від країни", - розповіли в компанії.

Фото: Пресслужба "Укрпошти"

Після того, як паспорт буде виготовлено на території України, "Укрпошта" забезпечить його швидку доставку на адресу закордонної дипломатичної установи України в країні, де замовляли даний паспорт. Це робиться тому, що згідно з законодавством України при отриманні паспорта необхідна подвійна верифікація. Надалі планується забезпечити доставку на адресу отримувача.

"Наша партнерська мережа в 660 тисяч відділень по всьому світу допоможе доставити все, що потрібно, – від українських товарів до водійських прав та закордонних паспортів – швидко, надійно та за доступною ціною", – сказав генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Також він повідомив, що тепер документи можна буде отримати не лише у ~15+ разів дешевше, але й значно швидше. Терміни доставки - 7-10 днів по Європі та 10-14 днів у США, Канаду і т.д.

"Тож, якщо потрібно перевипустити закордонний паспорт, плануйте вже у вересні", - зауважив гендиректор "Укрпошти".

В Міністерстві закордонних справ додали, що ініціатива дозволить суттєво оптимізувати алгоритми отримання громадянами України за кордоном паспортних документів. Їх оперативне та вчасне доставлення заявникам має особливе значення в умовах воєнного стану.