НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

Перший український сатиричний мультфільм для дорослих "Наша Файта" вражає закарпатським колоритом

Перший український сатиричний мультфільм для дорослих "Наша Файта" вражає закарпатським колоритом
Ілюстрація: Animagrad Studio

Натхненні успіхом ЗD-мультфільму "Мавка" представники компанії Animagrad Studio розпочали створення нового сатиричного проекту, який отримав назву "Сімейний загін". Як повідомляє сайт Мета, анімаційний фільм розрахований виключно на дорослу аудиторію. Творці вважають, що завдяки співпраці з режисером Антоніо Лукічем, мультфільм вийде дуже оригінальним та обов'язково сподобається глядачам.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Сюжет мультфільму

У центрі сюжету нового анімаційного фільму лежить історія 30-річного чоловіка Сергія Пунька, котрому постійно не щастить. Він випадково потрапляє на той світ, але невдовзі повертається назад. На Землі на нього чекають неймовірні пригоди. Він зустрічає групу Чопських піратів, які виявились колишніми контрабандистами із Закарпаття. Волею випадку Сергій приєднується до них.

Головному герою доведеться по-справжньому закохатися, і зіткнутися зі зрадою. Творці фільму постаралися продемонструвати, наскільки сатирично часом виглядають різні соціальні явища, що відбуваються у світі.

Цікаві подробиці

Слід зазначити, що ідея створити мультфільм "Сімейний загін" з'явилася у Animagrad Studio після того, як гумористичний YouTube-проект під назвою "Наша Файта" став неймовірно популярним серед користувачів мережі. Творці вважали, що ідея проекту дуже вдала і цілком варта того, щоб перетворитися на повноцінний анімаційний фільм міжнародного рівня.

У створенні нового мультфільму для дорослих вирішила взяти участь студія Telescope Animation, що базується у Берліні. До неї також приєдналися представники ESFUF (Європейського фонду солідарності з українським кіно). Імовірність того, що новий проект стане таким самим цікавим для європейської спільноти, як мультфільм "Мавка", дуже висока. Якщо "Сімейний загін" теж стане хітом, то творцям вдасться зібрати в прокаті кілька десятків мільйонів доларів.

Анімаційний веб-серіал, на основі якого буде знято фільм, було створено на відомій закарпатській студії. Дії у мультфільмі також відбувалися на Закарпатті. За стилем серіал нагадував культову "Футураму". Автори при створенні серій постійно наголошували на гуморі, пов'язаному з місцевими особливостями регіону.

До літа 2024 вийшло 5 епізодів веб-серіалу. У сумі вони зібрали 3,2 мільйонів переглядів на YouTube. Автори планували, що проект складатиметься із 10 коротких епізодів. Однак у червні стало відомо, що випуск нових серій зупинено. Натомість глядачам буде запропоновано не менш цікаву і смішну повнометражну адаптацію.