НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

Біткоїн може зростати незалежно від результатів виборів у США - Matrixport

Біткоїн може зростати незалежно від результатів виборів у США - Matrixport
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Експерти аналітичної компанії Matrixport заявили, що біткоїн може продовжувати зростати незалежно від того, хто переможе на президентських виборах у США у листопаді 2024 року. Про це пише Іncrypted.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

"Тоді як велика увага приділяється тому, як наступний президент США може вплинути на біткоїн, його вплив, найімовірніше, буде більш значним на регулювання всередині екосистеми, а не на сам актив", — зазначили експерти.

Вони також зазначили, що біткоїн раніше демонстрував значне зростання незалежно від того, хто був при владі — республіканці чи демократи. Наприклад, під час президентства Дональда Трампа (2016–2020) біткоїн виріс на 1421%, а при Джо Байдені (2020–2024) — на 313%.

Обіцянки Трампа щодо криптовалют і відсутність згадки на дебатах

Нагадаємо, що кандидат у президенти США Дональд Трамп, який у 2021 році називав криптовалюту "аферою", 28 липня оголосив про свій намір перетворити США на світового лідера у сфері криптовалют і впровадити більш лояльне регулювання цього сектору.

Трамп також розкритикував зусилля демократів щодо регулювання криптовалют. "Якщо ми не приймемо технології криптовалют і біткоїнів, це зроблять Китай і інші країни. Вони стануть домінуючими, а ми не можемо дозволити Китаю бути лідером. Вони вже досягли занадто великого прогресу", — підкреслив Трамп.

Серед його пропозицій — створення президентської консультативної ради з питань криптовалют та формування національного "запасу" біткоїнів. Це включає використання криптовалют, які вже є у розпорядженні уряду США, отриманих у результаті дій правоохоронних органів.

"Ніколи не продавайте свій біткоїн. Якщо мене оберуть, моя адміністрація зберігатиме 100% всього біткоїна, яким володіє або придбає уряд США в майбутньому", — додав Трамп.

Однак, у ніч на 11 вересня 2024 року відбулися перші дебати між кандидатами — Дональдом Трампом від республіканців та Камалою Харріс від демократів. Всупереч обіцянкам Трампа щодо криптовалют, тема криптоактивів так і не була порушена під час дебатів. 

Джерело фото: ua.depositphotos.com