НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Ціна біткоїна зросла вище $62 000 після зниження ставки ФРС

Криптовалюта. Фото: MichaelWuensch / Pixabay
Криптовалюта. Фото: MichaelWuensch / Pixabay

Після того, як Федеральна резервна система (ФРС) США, яка виконує функції центральної банківської системи, ухвалила рішення знизити базову процентну ставку на 0,5 відсоткового пункту, ціна біткоїна зросла вище позначки 62 000 доларів. Про це повідомляє Incrypted.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Домінування біткоїна на ринку криптовалют також зросло, досягнувши піку в 58,60%, але пізніше знизилося до 58,37%.

Більшість інших криптовалют з топ-10 за капіталізацією також показали позитивну динаміку, зокрема Solana продемонструвала найбільше зростання, згідно з даними CryptoRank.

Також на тлі підвищення цін на крипторинку збільшився і обсяг ліквідацій за ф'ючерсними контрактами, досягнувши близько 200 мільйонів доларів за добу.

Крім того, індекс страху і жадібності піднявся на чотири пункти — з 45 до 49, що свідчить про підвищення впевненості інвесторів у ринку.

Як зниження ставки ФРС впливає на ринок криптовалют

На ринок криптовалют зниження відсоткових ставок впливає кількома шляхами. По-перше, традиційні інвестиції, такі як облігації та депозити, стають менш привабливими, що підвищує інтерес інвесторів до альтернативних активів, таких як криптовалюти. 

По-друге, зниження ставок призводить до ослаблення долара США, підвищуючи вартість криптовалют у доларовому еквіваленті. Інвестори розглядають криптовалюти як засіб захисту від інфляції та девальвації фіатних валют.

Збільшення ліквідності в економіці США також може сприяти зростанню інвестицій у криптовалюти. Оскільки низькі ставки стимулюють споживання та кредитування, частина цих коштів може бути спрямована на ринок цифрових активів. 

Нарешті, у періоди низьких ставок інвестори часто прагнуть ризикованіших активів із потенційно високою дохідністю, серед яких криптовалюти займають значне місце.

Як зниження ставки вплине на глобальну економіку, дізнайтесь у матеріалі Delo.ua.