НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Coinbase запустила свій обгорнутий біткоїн: що потрібно знати

Coinbase запустила свій обгорнутий біткоїн: що потрібно знати
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Coinbase запустила новий токен під назвою cbBTC, який є обгорнутим біткоїном. Це цифровий актив на базі стандарту ERC-20, який забезпечений біткоїнами в пропорції 1:1. Тобто кожен cbBTC дорівнює одному біткоїну, який зберігається у Coinbase. Про це повідомляє Coinbase.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Як додає Іncrypted, першочергово cbBTC буде доступний у мережах Base та Ethereum, хоча в планах компанії розширити його доступність на інші платформи в майбутньому.

Компанія оголосила про запуск цього проєкту у середині серпня 2024 року. Зазначається, що cbBTC намагається вирішити одну з основних проблем біткоїна, забезпечуючи його інтеграцію у екосистему DeFi, що дозволить використовувати обгорнуті активи для різних фінансових операцій, таких як забезпечення протоколів, запозичення коштів і отримання доходу.

На початковому етапі cbBTC вже отримав підтримку кількох децентралізованих додатків, таких як біржі Aerodrome та Curve, кредитні протоколи Aave, а також RWA-платформа Maple.

Навіщо обгортають біткоїни

Обгорнуті токени – це копії криптовалют, створені для використання в інших блокчейнах. Вони забезпечені оригінальними монетами, що дозволяє їм працювати в мережах, де ці монети не підтримуються.

Наприклад, обгорнуті біткоїн (WBTC) та Ether (WETH) – це токени стандарту ERC-20. Це дозволяє їм використовуватися в мережі Ethereum, яка є популярною для DeFi-проектів. 

WBTC має курс, прив'язаний до біткоїна у співвідношенні 1:1, тобто його вартість повторює цінність біткоїна на блокчейні Ethereum.

Щодо Ether (ETH), який є рідною криптовалютою для блокчейна Ethereum, він не сумісний з стандартом токенів ERC-20, оскільки був створений раніше. Це означає, що ETH можна використовувати для сплати комісій за транзакції, але не для обміну на інші токени в DeFi-проектах. 

Для цього створено обгорнутий Ether – Wrapped Ether (WETH), який дозволяє ETH інтегруватися у ці проекти.

Джерело фото: ua.depositphotos.com