Компанія Galaxy Digital токенізувала відому скрипку, щоб власник отримав гроші в борг

Компанія Galaxy Digital токенізувала відому скрипку, щоб власник отримав гроші в борг
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Компанія Galaxy Digital оголосила про успішну токенізацію скрипки, виготовленої легендарним майстром Антоніо Страдіварі у 1708 році. Цей унікальний інструмент належить співзасновнику студії Animoca Brands Яту Сіу, який придбав його за $9 мільйонів.

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+
17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR
Забронювати участь

Про це повідомляє Іncrypted.

"Ця скрипка — перший інструмент такого легендарного походження, який зазнав токенізації. Я дуже радий допомогти створити цю нову економічну модель для отримання активів, зберігаючи дорогоцінну частинку історії", — заявив Ят Сіу. 

За інформацією Bloomberg, скрипка слугує заставою за кредитом у криптоактивах, наданому Galaxy Digital Сіу. Інструмент знаходиться у надійного кастодіана в Гонконгу і не може бути вилучений без згоди обох сторін.

Компанія Galaxy Digital не уточнила, що буде з випущеними на базі Ethereum токенами, але зазначила, що сума позики становить "мільйони доларів".

"Токенізація фізичних активів, наприклад, предметів мистецтва дозволяє нам надати більший кредит, ніж у тих випадках, коли запорукою виступають криптовалюти. Сьогодні це скрипка, а завтра можливо нерухомість", - розповів віце-президент компанії RWA Томас Коуен.

Джерело фото: ua.depositphotos.com