НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

Tether анонсувала новий стейблкоїн, прив'язаний до дирхама ОАЕ

Tether анонсувала новий стейблкоїн, прив'язаний до дирхама ОАЕ
Фото: Freepik

Tether анонсувала запуск нового стейблкоїна, прив'язаного до дирхама ОАЕ. Для реалізації цього проєкту фірма об'єднує зусилля з технологічними партнерами Phoenix Group і Green Acorn Investments. Про це повідомляє incrypted.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Новий стейблкоїн буде забезпечений ліквідними резервами дирхама ОАЕ, що надасть користувачам стабільний і вигідний доступ до переваг AED через прозорість і ефективність блокчейн-технологій.

Очікується, що стейблкоїн допоможе оптимізувати міжнародну торгівлю та грошові перекази, знизить комісії за транзакції і забезпечить хеджування від валютних коливань.

Генеральний директор Tether, Паоло Ардоіно, зазначив, що новий стейблкоїн стане важливим інструментом для бізнесу та приватних осіб, які шукають безпечні та ефективні способи проведення транзакцій у дирхамах, незалежно від того, чи йдеться про трансакції, торгівлю чи диверсифікацію цифрових активів. 

Додамо, що станом на 22 серпня, капіталізація USDT складає 117,3 мільярда доларів.

Нагадаємо, Tether авторизувала до випуску 33 млрд USDT у мережах Ethereum та TRON протягом року. 

Технічний директор Паоло Ардоіно повідомив, що обсяг стейблкоїнів на базі Ethereum був авторизований, але ще не випущений, і буде використовуватися для подальшої емісії або обміну між блокчейнами.

За даними аналітиків Lookonchain, капіталізація USDT на момент публікації становить близько $117 млрд, а його домінування на ринку досягає 69,49%.