НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Токен friend.tech впав на 30% через відмову команди від управління смартконтрактами

Токен friend.tech впав на 30% через відмову команди від управління смартконтрактами
Фото: freepik

Команда SocialFi-проєкту friend.tech оголосила про відмову від управління смартконтрактами соціальної мережі. В результаті цього рішення токен friend.tech за добу подешевшав на 30%, торгуючись поблизу 0,06 долара, тоді як у травні 2024 року його вартість перевищувала 1 долар. Про це повідомляє Іncrypted.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Команда проєкту повідомила в соціальній мережі X (раніше Twitter), що контроль над смартконтрактами був переданий нульовій адресі в мережі Ethereum. Це фактично заблокувало можливість внесення будь-яких змін у систему, що ставить під сумнів подальший розвиток проєкту і ускладнює реалізацію нових функцій.

Представники проєкту пояснили, що відтепер жодні комісії зі смартконтрактів або сайту не надходять команді розробників friend.tech.

На тлі цієї новини токен friend.tech зазнав різкого падіння. За останню добу його вартість знизилася на понад 30%.

Додамо, що проєкт friend.tech був запущений у серпні 2023 року на мережі другого рівня Base від Coinbase. Соціальна мережа швидко здобула популярність і вже 15 вересня дохід протоколу перевищив показники Ethereum. Проєкт також отримав фінансування від венчурної фірми Paradigm, хоча точна сума інвестицій не розголошується.

Після початкового сплеску активності, завдяки якому команда заробила близько 20 мільйонів доларів на комісіях, інтерес до проєкту знизився. Зокрема, кількість транзакцій у соціальній мережі зменшилася на понад 95% з січня 2024 року. 

У січні 2024 року обсяги торгів на платформі friend.tech знизилися більше ніж на 95%. Команда проєкту дала зрозуміти, що планує провести аірдроп і анонсувала створення власної мережі.