НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

У ЄС з'явився перший банківський стейблкоїн, прив'язаний до євро

У ЄС з'явився перший банківський стейблкоїн, прив'язаний до євро
Фото: ua.depositphotos.com

Європейський платіжний банк Banking Circle оголосив про запуск першого банківського стейблкоїну EURI, прив'язаного до євро та створеного згідно з новими правилами ЄС MiCA. Про це йдеться у пресрелізі Banking Circle.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Запуск відбувся на фоні впровадження першого етапу регулювання MiCA, який набрав чинності з 30 червня 2024 року. Регламент MiCA спрямований на регулювання використання криптоактивів, включаючи стейблкоїни, у Європейському Союзі шляхом створення єдиної нормативної бази для токенів, що базуються на активах, та токенів електронних грошей.

Токенізація EURI здійснюється за допомогою технології Fireblocks і механізму багатосторонніх обчислень (MPC-CMP). Запуск EURI сприятиме посиленню конкуренції на європейському ринку стейблкоїнів, який раніше відставав від ринку доларових стейблкоїнів.

Зазначається, що фіатні кошти, які обмінюються на EURI, зберігаються в окремому резерві, захищеному від банкрутства. Токен буде доступний на блокчейнах Ethereum і BNB Smart Chain, а транзакції підлягатимуть моніторингу для запобігання шахрайству.

Також EURI відповідає стандартам регламенту MiCA і проходитиме регулярний аудит для підтвердження відповідності між кількістю токенів у обігу та резервними фондами. Токен також забезпечує швидку конвертацію та можливість викупу за номінальною вартістю в будь-який момент, що гарантує повернення EURI за 1 євро за 1 EURI.

Стейблкоїн буде доступний для продажу на найбільшій криптовалютній біржі Binance з 28 серпня, з подальшою можливістю появи на інших біржах. 

Фото: ua.depositphotos.com