НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

АРМА придбало військові облігації на €6,5 мільйона

АРМА придбало військові облігації на €6,5 мільйона
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) здійснило закупівлю військових облігацій на суму 6,5 мільйона євро в іноземній валюті. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила голова агентства Олена Дума.

За її словами, ця операція є частиною стратегії ефективного управління арештованими коштами для зміцнення обороноздатності України.

Загальний портфель військових облігацій АРМА досяг майже 6 мільярдів гривень в еквіваленті, включаючи 4,2 мільярда гривень, 31 мільйон доларів США та 6,5 мільйона євро.

Крім того, АРМА завершило процес стягнення рекордних 2,6 мільярда гривень із рахунків онлайн-казино, пов’язаного з представниками країни-агресора, зокрема 442 мільйони гривень нещодавно.

Нагадаємо, 14 травня, президент України підписав Закон, який розширив повноваження АРМА щодо придбання військових облігацій за рахунок арештованих коштів в іноземній валюті.

До цього часу агентство могло розміщувати іноземну валюту лише на депозитних рахунках із максимальним доходом 1%. Згідно з даними голови АРМА Олени Думи, на рахунках агентства знаходилося близько $20 млн та 8 млн євро.

Вже 3 липня АРМА провело першу закупівлю військових облігацій за арештовану валюту. Як уточнила Дума, йшлося про 31 мільйон доларів США та 6,5 мільйонів євро арештованих коштів, які розміщуються на рахунках АРМА.

Джерело фото: ua.depositphotos.com