НБУ курс:

USD

41,17

--0,04

EUR

45,95

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

АРМА продало арештовані гербіциди на понад 2,9 мільйона гривень

АРМА продало арештовані гербіциди на понад 2,9 мільйона гривень
АРМА продало арештовані гербіциди. Ілюстрація: ua.depositphotos.com

30 вересня Агентство з розшуку та менеджменту активів успішно завершило другий аукціон з продажу арештованих активів, реалізувавши майже 40 000 літрів гербіцидів.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила голова АРМА Олена Дума.

Торги викликали значний інтерес серед учасників, що дозволило суттєво підвищити стартову ціну.

За її словами, загальна сума продажу склала 2 905 000 гривень, що майже вдвічі перевищує початкову вартість лоту в 1 459 949 гривень. Отримані кошти будуть спрямовані на зміцнення обороноздатності України через придбання облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Цей результат свідчить про ефективність процесу реалізації арештованих активів та важливу роль АРМА в підтримці державних інтересів в умовах війни.

Нагадаємо, в кінці серпня АРМА реалізувало понад 35,5 тисяч літрів агрохімікатів російського виробництва на суму майже 5,5 млн гривень. Ці кошти будуть спрямовані до державного бюджету України та на закупівлю військових облігацій.

АРМА отримало можливість купувати військові облігації в іноземній валюті

Варто зауважити, що у вересні АРМА здійснило закупівлю військових облігацій на суму 6,5 мільйона євро в іноземній валюті. У липні  АРМА вперше здійснило закупівлю військових облігацій в іноземній валюті на суму 31 мільйон доларів США. 

Нагадаємо, 14 травня, президент України підписав Закон, який розширив повноваження АРМА щодо придбання військових облігацій за рахунок арештованих коштів в іноземній валюті.

До цього часу агентство могло розміщувати іноземну валюту лише на депозитних рахунках із максимальним доходом 1%. Згідно з даними голови АРМА Олени Думи, на рахунках агентства знаходилося близько $20 млн та 8 млн євро.

Джерело фото: ua.depositphotos.com