НБУ курс:

USD

41,19

--0,02

EUR

45,02

--0,02

Готівковий курс:

USD

41,46

41,42

EUR

45,60

45,45

АРМА продало на аукціоні останній із годинників Медведчука

АРМА продало на аукціоні останній із годинників Медведчука
Фото: Prozorro.Продажі

Агентство з управління та розшуку активів (АРМА) продало на торгах останній арештований годинник з колекції екснардепа Віктора Медведчука. 

Про це свідчать дані на платформі Prozorro.Продажі.

Так, згідно з опублікованою інформацією, аукціон відбувся 14 жовтня. Він проходив за схемою гібридного голландського аукціону, тобто на пониження ціни. Стартова ціна лоту складала 461 231,50 грн, перемогла ставка у 285 тис. грн.

Що відомо про лот

Останнім арештованим годинником із колекції Медведчука був наручний годинник Dolce & Gabbana №7/10 в корпусі круглої форми з металу жовтого кольору та ремінцем чорного кольору. Зазначається, що на ньому наявні сліди носіння (потертості ремінця та легкі подряпини на корпусі).

Довідка:

Специфіка гібридного голландського аукціону полягає в тому, що під час таких торгів початкова вартість лота покроково знижується, аж поки хтось з учасників не зупинить зниження. Далі відбувається етап закритих цінових пропозицій: інші учасники можуть запропонувати ціну, вищу зафіксованої. Переможцем стає той, хто запропонував найбільшу суму. Однак той учасник, який зупинив зниження на першому етапі, має право останнього ходу й може перебити максимальну ціну суперника на третьому етапі.

Нагадаємо, що на початку вересня відбувся перший аукціон з продажу годинників Медведчука. Тоді продали 8 із 20 екземплярів на майже 3,6 мільйона гривень.

На другому аукціоні, який відбувся 25 вересня, продали ще 11 годинників Медведчука на суму майже 3,3 млн грн.

Загалом всі 20 годинників Медведчука було оцінено в 10,6 мільйона гривень.

Також повідомлялося, що АРМА передасть 148 картин Медведчука Національному музею для збереження культурної спадщини. Решту із 284 арештованих картин, які не мають значної культурної цінності, реалізують через Прозорро.Продажі. Отримані кошти будуть спрямовані на потреби Збройних Сил України.