НБУ курс:

USD

41,21

--0,06

EUR

45,96

--0,24

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

АРМА розшукало активи на мільярди у справі про розкрадання в енергетиці

АРМА розшукало активи на мільярди у справі про розкрадання в енергетиці
АРМА розшукало активи на мільярди у справі про розкрадання в енергетиці

Агентство з розшуку та менеджменту активів розшукало майно посадових осіб одного з державних акціонерних товариств, які причетні до розкрадання на енергетиці.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила голова АРМА Олена Дума.

Досудове розслідування встановило, що вони, змовившись з представниками приватних компаній, уклали договір на закупівлю обладнання без проведення відкритих торгів, завдавши таким чином державі збитків на понад 30 мільйонів гривень.

Серед виявлених активів:

  • Статутний капітал на суму понад 883 млн гривень;
  • 156 об’єктів нежитлової та 48 об’єктів житлової нерухомості;
  • 516 одиниць автотранспорту;
  • 510 одиниць сільгосптехніки;
  • 18 506 голів худоби;
  • 2 708 кубометрів деревини;
  • Понад 179 тисяч тонн зернової продукції.

Заступник керівника АРМА Павло Великоречанін зазначив, що в умовах, коли енергетична інфраструктура України є головною ціллю для атак ворога, розкрадання коштів у цій сфері є особливо цинічним злочином. За його словами, АРМА спільно з правоохоронцями робить усе можливе для виявлення та повернення державі незаконно набутого майна, що є критично важливим для енергетичної безпеки та обороноздатності країни.

Дума додала, що усі матеріали вже передані до Бюро економічної безпеки (БЕБ) для вжиття подальших заходів, включно з накладенням арешту на ці активи.

Додамо, що на початку вересня АРМА виявило близько 400 мільйонів гривень (300 мільйонів гривень та 2 мільйони доларів США), розміщених на рахунках компаній, які підозрюються в незаконних махінаціях під час проведення державних закупівель для енергетичного сектора.