НБУ курс:

USD

41,23

+0,01

EUR

44,91

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,49

41,42

EUR

45,45

45,30

АРМА виявило активи службових осіб, причетних до розкрадання державних коштів

АРМА виявило активи службових осіб, причетних до розкрадання державних коштів
Голова АРМА Олена Дума. Фото: пресслужба агентства

Агентство з управління та розшуку активів (АРМА) у співпраці з Державним бюро розслідувань розшукало активи фігурантів кримінальної справи, пов'язаної зі зловживаннями в одному з державних контролюючих органів. 

Про це повідомила голова АРМА Олена Дума.

Службові особи цього органу організували схему нарахування та виплати зарплати фіктивним працівникам.

У результаті аналізу даних із реєстрів, банківських систем та інших джерел, співробітники АРМА виявили 3 об'єкти житлової нерухомості, 4 автомобілі, 18 земельних ділянок та 5 одиниць зброї, що належали фігурантам справи.

Заступник голови АРМА Павло Великоречанін наголосив на важливості отримання судової ухвали для передачі арештованих активів в управління держави.

Отримані дані передані до органу досудового розслідування для вжиття заходів щодо арешту та передачі виявлених активів в управління АРМА.

Додамо, АРМА також розшукало майно посадових осіб одного з державних акціонерних товариств, які причетні до розкрадання на енергетиці.

На початку вересня АРМА виявило близько 400 мільйонів гривень (300 мільйонів гривень та 2 мільйони доларів США), розміщених на рахунках компаній, які підозрюються в незаконних махінаціях під час проведення державних закупівель для енергетичного сектора.