НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Кабмін планує дозволити приватизацію вищих навчальних закладів

Кабмін планує дозволити приватизацію вищих навчальних закладів
Фото: ua.depositphotos.com

Кабінет Міністрів пропонує дозволити приватизацію державних вищих навчальних закладів та їх майна. Це передбачено в законопроєкті "Про державний бюджет на 2025 рік", як повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

У проєкті державного бюджету на 2025 рік уряд включив норму в прикінцевих положеннях, яка на цей рік призупиняє дію:

  • норми про заборону приватизації державних закладів вищої освіти, закріпленої в законі "Про освіту";
  • норми про заборону приватизації приміщень державних закладів вищої освіти відповідно до закону "Про приватизацію державного і комунального майна".

Сергій Бабак зазначив, що ця пропозиція викликала "палку дискусію" серед членів комітету.

Нагадаємо раніше, у Міністерстві освіти та науки вказували на необхідність зменшення кількості закладів вищої освіти в Україні через зниження кількості випускників шкіл.

Згідно з даними міністерства, в Україні функціонує близько 170 державних університетів, крім 100 приватних і 40 комунальних установ, без врахування філій. Міністерство освіти і науки вважає, що кількість закладів вищої освіти слід зменшити до 100.

Фото: ua.depositphotos.com