НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Одна з вимог DPL: Рада ухвалила закон про превентивну реструктуризацію боргів

Одна з вимог DPL: Рада ухвалила закон про превентивну реструктуризацію боргів
Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №10143 про внесення змін до Кодексу України щодо запровадження процедур превентивної реструктуризації.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

"Ну і останній з DPL – done", - йдеться в його повідомленні.

"За" проголосували 272 народних обранців.

Згідно з пояснювальною запискою, реалізація проєкту закону забезпечить гармонізацію законодавства України і права ЄС у відповідній сфері правового регулювання та матиме наслідком надання доступу економічно активним підприємствам, які мають фінансові труднощі, до дієвих рамок превентивної реструктуризації, що забезпечать можливість продовжувати їхню господарську діяльність.

За словами Железняка, прийняття цього закону є одним із шести маяків під міжнародне фінансування, виконаних в повному обсязі.

Інфографіка: https://t.me/yzheleznyak

Варто додати, що сьогодні, 19 вересня, Верховна Рада прийняла низку законопроєктів, які є необхідними для міжнародного фінансування. До них належать законопроєкт про аграрний реєстр № 11063-д, що є вимогою Світового банку та ЄС та законопроєкт про особливості приватизації держбанків № 11474 – вимога Світового банку.