НБУ курс:

USD

41,37

+0,02

EUR

46,04

+0,05

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

Податкова посилила контроль за перевізниками пасажирів через кордон

Податкова посилила контроль за перевізниками пасажирів через кордон
Фото: ua.depositphotos.com

Державна податкова служба налагодила співпрацю з Державною прикордонною службою, що дозволило отримувати інформацію про транспортні засоби, кількість пасажирів, які перетнули державний кордон, а також інші деталі подорожей. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Зібрані дані дають можливість визначити мінімальний дохід перевізників від наданих послуг та суму не виданих розрахункових документів за допомогою простих математичних обчислень.

Так у вересні 2024 року Державною податковою службою спільно з Державною прикордонною службою вже проведено у пунктах перетину кордону ряд результативних спільних заходів та виявлено факти не дотримання порядку проведення розрахунків та відсутність ліцензії на право здійснення перевезень.

"Наполегливо рекомендую всім автоперевізникам оприбутковувати дохід від своєї діяльності та видавати чеки в повному обсязі. Ви цього зараз не робите", - написав Гетманцев.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що податкова отримає доступ до банківських рахунків українців за кордоном.

Тоді Гетманцев зазначив, що Україна готова на технічному і законодавчому рівні до підключення систем CRS/CbC. Це означає, що найближчим часом ДПС отримає інформацію про стан банківських рахунків резидентів України за кордоном, а також фінансову інформацію про учасників міжнародних груп компаній.

Джерело фото: ua.depositphotos.com