НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Понад 50% штату Кабміну зазнають змін: нардеп про кадрові перестановки в уряді

Понад 50% штату Кабміну зазнають змін: нардеп про кадрові перестановки в уряді
Фото: ua.depositphotos.com

Велике перезавантаження уряду можна очікувати вже на поточному тижні – більше 50% штатної чисельності Кабінету міністрів України зазнають змін.

Про це повідомив голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.                                                                                                                    

"Завтра нас чекає день звільнень, а післязавтра день призначень. Остаточний перелік буде визначений на засіданні фракції 04.09. Прохання слідкувати тільки за офіційними новинами", - йдеться в його повідомленні.

Народний депутат Ярослав Железняк також анонсував кадрові перестановки найближчим часом – за його словами 4-5 вересня дуже ймовірною є низка кадрових змін в уряді та в Офісі президента.

Подача заяв про звільнення вже почалась

Нагадаємо, під вечір 3 вересня до Верховної Ради надійшли заяви про відставку від трьох міністрів. У відставку подали міністр юстиції Денис Малюська, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець та міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

"Малюська - просто аут. Думаю, приєднають міністерство до Стефанішиної. На Мінекологіі піде Світлана Гринчук (зараз зам в Міненерго, але була довго в Мінеко). Камишина - на підвищення. Правда, не знаю, що далі буде з міністерством. По Ковалю чув (поки не знаю точно), що дивилися на Мінагро та Мінпром. Ставлю на Мінагро все ж таки", - прокоментував новину Железняк.

Камишін вже підтвердив, що написав заяву на звільнення, додавши, що готується до закритого звіту перед парламентськими комітетами з економічного розвитку та з питань національної безпеки, оборони та розвідки, а також до відкритого звіту у залі Ради. За словами міністра, він "продовжить працювати в оборонці, але в іншій ролі".

Фото: ua.depositphotos.com