НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Повний склад оновленого Кабміну

Шмигаль
Фото: Денис Шмигаль / Telegram

Сьогодні, 5 вересня, Верховна Рада ухвалила низку кадрових рішень, які перезавантажують Кабінет міністрів. Прем'єр-міністром, як і раніше, є Денис Шмигаль. Про результати голосувань у парламенті повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Новим міністром закордонних справ став Андрій Сибіга, який до цього займав посаду першого заступника голови МЗС.

Ольгу Стефанішину призначено на посаду віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – міністерки юстиції (до цього була віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, не очолюючи конкретного міністерства).

Олексій Кулеба став віцепрем'єр-міністром з відновлення України – міністром розвитку громад та територій (до цього був заступником керівника Офісу президента).

Світлану Гринчук призначено на посаду міністерки захисту довкілля та природних ресурсів (до призначення працювала заступницею міністра енергетики).

Матвій Бідний став міністром молоді та спорту (до цього був у статусі "в.о.").

Міністром культури та стратегічних комунікацій став Микола Точицький, який до цього займав посади заступника керівника ОП і заступника міністра закордонних справ.

Наталію Калмикову призначено на посаду міністерки у справах ветеранів (була заступницею міністра оборони із соціального розвитку).

Герман Сметанін, який очолював Укроборонпром, став міністром з питань стратегічних галузей промисловості.

На посаду міністра аграрної політики та продовольства призначено Віталія Коваля, якого сьогодні раніше з другої спроби звільнили з посади голови Фонду держмайна.

Свої посади зберегли (кадрові питання щодо них в Раді не розглядалися):

Юлія Свириденко - перша віце-прем'єрка – міністерка економіки.

Михайло Федоров - віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації.

Олег Немчинов – міністр Кабінету міністрів.

Герман Галущенко – міністр енергетики.

Оксана Жолнович – міністерка соціальної політики.

Ігор Клименко – міністр внутрішніх справ.

Оксен Лісовий – міністр освіти і науки.

Віктор Ляшко – міністр охорони здоров’я.

Сергій Марченко – міністр фінансів.

Рустем Умєров – міністр оборони.

Коментуючи кадрові ротації в уряді, Шмигаль сказав: "Перед новими міністрами стоять нелегкі завдання, але я певен, що їхній досвід та навички допоможуть у реалізації стратегічних цілей нашої держави".

Нагадаємо, 3 вересня голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував "велике перезавантаження уряду".