НБУ курс:

USD

41,22

--0,06

EUR

45,52

--0,19

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

"Прозорро.Продажі" домовилися про співпрацю з "Укрпоштою" у створенні сервісу факторингу

укрпошта
Фото: Pexels

Державні компанії "Прозорро.Продажі" та "Укрпошта" підписали меморандум про співпрацю щодо запуску сервісу факторингу. Про це йдеться у повідомленні першої.

Досвід "Прозорро.Продажів" в організації електронних аукціонів і технічні можливості компанії мають стати основою для розробки, запуску та функціонування сервісу, а досвід та експертиза "Укрпошти" в сегменті держзакупівель - допомогти зробити його впровадження ще ефективнішим.

Зазначається, що співпраця між товариствами дозволить інтегрувати в цей інструмент всі необхідні функції для ефективної роботи бізнесу - як постачальників, так і замовників.

Нагадаємо, що про запуск сервісу факторингу, тобто беззаставного фінансування закупівель або продажу товарів чи послуг з відстрочкою платежу, було оголошено 12 вересня.

Завдяки ньому малий та середній бізнес зможе оперативно отримувати оборотні гроші для покриття поточних витрат, інвестицій у подальший розвиток чи масштабування виробництва.

24 вересня було оголошено про укладення АТ "Прозорро.Продажі" меморандуму щодо запуску факторингу з державним Ощадбанком, а 27 вересня - з Першим українським міжнародним банком, яким володіє Рінат Ахметов.