НБУ курс:

USD

41,44

-0,00

EUR

46,24

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

Росіяни завдали ударів по енергетичній інфраструктурі у п’яти областях: тисячі абонентів без світла

Росіяни завдали ударів по енергетичній інфраструктурі у п’яти областях: тисячі абонентів без світла
Ілюстрація: freepik

Протягом минулої доби росіяни завдали ударів по енергетичній інфраструктурі в п'яти областях України, спричинивши знеструмлення в кількох регіонах. Постраждали Дніпропетровська, Донецька, Сумська, Харківська та Херсонська області. Внаслідок обстрілів знеструмлено понад 25 тисяч споживачів.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомили у Міністерстві енергетики.

У Донецькій області обстріли пошкодили повітряні лінії, тимчасово знеструмивши підстанцію. Через ворожі обстріли лише минулої доби знеструмлено 22,7 тисячі абонентів. На ранок залишаються без світла 122 населених пункти – 83,5 тисячі абонентів.  

В Дніпропетровській області виявлено пошкодження обладнання підстанції після атаки безпілотників. У Харківській області через обстріли тимчасово було знеструмлено підстанції та споживачів, але живлення швидко відновили. Всього на ранок через бойові дії без напруги 47,6 тисячі споживачів.

Також у Полтавській області під час повітряної тривоги була знеструмлена високовольтна лінія, але ситуація стабілізувалася.

У Сумській області через бойові дії без світла 1,6 тисячі абонентів у 4 населених пунктах. Загалом без електропостачання залишаються 10,5 тисячі абонентів у 117 населених пунктах.  

Попри постійні атаки на енергетичну інфраструктуру, енергетики активно працюють над відновленням пошкоджених об'єктів, забезпечуючи стабільність енергосистеми.

Чи вимикатимуть світло

Українців закликають економно споживати електроенергію в пікові години з 7:00 до 10:00 та з 18:00 до 22:00, щоб зменшити навантаження на систему. На 21 вересня застосування обмежень електроенергії не планується

Протягом доби 19 вересня, через обстріли та бойові дії в Україні зазнали пошкоджень енергетичні об'єкти у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях. Внаслідок цього тисячі абонентів залишилися без електроенергії.