НБУ курс:

USD

41,28

+0,03

EUR

45,71

+0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

Швеція запустила програму підтримки українських громад: яка її мета і ключові напрямки

Швеція запустила програму підтримки українських громад: яка її мета і ключові напрямки
Фото: Пресслужба Мінвідновлення

SALAR International, яка є частиною Асоціації муніципалітетів і регіонів Швеції, оголосила про офіційний запуск програми Polaris "Підтримка багаторівневого врядування в Україні".

Про це повідомило Міністерство відновлення України.

Згідно з повідомленням, основною метою програми Polaris є сприяння реалізації реформи децентралізації та посилення спроможності українських громад під час війни та післявоєнного відновлення. Проєкт розрахований на 4 роки та фінансуватиметься урядом Швеції через Агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA).

Як зазначила заступниця міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська, Швеція впродовж багатьох років залишається надійним стратегічним партнером України. Вона наголосила, що нова програма дозволить надавати системну підтримку та допомогу у формуванні й реалізації регіональної політики та політики у сфері розвитку місцевого самоврядування. Також вона сприятиме розвитку спроможності українських громад впоратися з численними викликами, що постають перед ними в умовах війни.

Ключові тематичні напрямки програми Polaris:

  • освіта; 
  • фіскальна децентралізація та бюджетування; 
  • адміністративні послуги; 
  • відновлення за лідерства місцевих органів влади; 
  • міжнародне співробітництво громад.                      

Також повідомляється, що в рамках програми Polaris SALAR International буде підтримувати процес відновлення громад, допомагати органам місцевого самоврядування розробляти та реалізовувати плани відновлення, що охоплюють сферу муніципальних послуг та критичну інфраструктуру.

Про SALAR International

В Мінвідновлення нагадали, що SALAR International працює в Україні у сфері місцевого самоврядування з 2014 року.

З початком повномасштабного вторгнення SALAR International надавала кризову допомогу громадам і партнерам на національному рівні у таких сферах як відновлення, освіта, надання адміністративних послуг та фінансових питань.

Основним партнером і бенефіціаром проєктів SALAR International виступає Міністерство розвитку громад та територій України.