НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,96

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,53

41,47

EUR

46,45

46,30

У Нью-Йорку ухвалили Спільну декларацію про підтримку відновлення України

У Нью-Йорку ухвалили Спільну декларацію про підтримку відновлення України
Фото: Офіс президента

У Нью-Йорку відбулася зустріч у форматі "Група семи" + Україна, під час якої понад 30 країн і Європейський Союз ухвалили Спільну декларацію про підтримку відновлення та реконструкції України.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Офіс президента.

Головні пункти декларації:

  • всебічне сприяння відбудові України на її шляху до членства в ЄС; 
  • координація підтримки через Українську платформу донорів; 
  • надання до кінця року додаткової фінансової підтримки на суму близько 50 мільярдів доларів коштом доходів від заморожених російських активів, частину з яких спрямують на оборонні потреби.

Під час ухвалення Спільної декларації виступили президент України Володимир Зеленський, президент США Джозеф Байден, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер, голова Ради міністрів Італії Джорджа Мелоні та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Байден наголосив на тому, що цю декларацію оприлюднюють, щоб засвідчити підтримку України зараз і в майбутньому. Також він додав, що країни-партнери допоможуть Україні перейти від економічної стійкості до економічного відродження. За словами президента США, на відбудову країни працюватимуть доходи від заморожених російських активів.

В свою чергу Зеленський зазначив, що це спільне зобов’язання сприятиме відновленню України. Воно передбачає координацію відповідних зусиль через Українську платформу донорів. Президент акцентував, що ця підтримка має стати відчутною вже цьогоріч.

Також повідомляється, що підписанти чітко заявили, що завдяки колективній підтримці української реконструкції та відновлення вони забезпечать, щоб Росія не змогла досягти своїх цілей, а також зроблять усе, щоб після закінчення війни Україна мала стійку до російських загроз економіку.

Спільна декларація відкрита для підписання. Текст декларації доступний за посиланням.