НБУ курс:

USD

41,25

+0,03

EUR

45,71

--0,44

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,15

46,00

Україна виконала вісім із дев'яти індикаторів Ukraine Facility

Україна виконала вісім із дев'яти індикаторів Ukraine Facility
Фото: ua.depositphotos.com

Кабінет Міністрів України затвердив Стратегію демографічного розвитку до 2040 року та підписав технічне завдання на розробку інформаційної системи для Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). про це йдеться на сайті Мінекономіки.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Зазначається, що ці два індикатори є частиною виконання Плану України в рамках ініціативи Європейського Союзу Ukraine Facility, спрямованої на покращення ринку праці та підвищення рівня життя українців, а також на реалізацію реформи ринку електроенергії для інтеграції України до європейського енергетичного ринку.

Відтак демографічна стратегія України на період до 2040 року визначає конкретні заходи щодо вирішення ключових проблем у напрямку людського капіталу, а саме: 

  • покращення народжуваності;
  • зменшення смертності;
  • повернення українців з-за кордону;
  • активізації участі населення в ринку праці;
  • підтримки довголіття;
  • створення інфраструктури для покращення демографічної ситуації.

Крім того, технічне завдання на розробку інформаційної системи для Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), є частиною індикатора, що стосується регламенту REMIT. 

Цей регламент містить європейські правила та практики, які мають на меті запобігати зловживанням на оптових енергетичних ринках і забезпечувати відповідальність за маніпуляції учасників ринку.

Відповідно до плану України, Міністерство економіки виступає національним координатором Ukraine Facility. Воно відповідає за організацію та проведення моніторингу виконання Плану, а також за підготовку звітної документації для Європейської Комісії щоквартально.

Загалом, у цьому кварталі Україні потрібно було виконати дев'ять індикаторів плану, з яких вже успішно реалізовано вісім. Останній індикатор перебуває на фінальній стадії виконання.

Додамо, що у третьому кварталі 2024 року виконання дев'яти індикаторів Україною дасть змогу отримати 4 мільярди євро в листопаді, з яких 1,5 мільярда євро будуть у вигляді грантів.

Фото: ua.depositphotos.com