НБУ курс:

USD

41,22

-0,00

EUR

45,52

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,48

41,40

EUR

45,88

45,60

Харчування для учнів початкових класів стане безкоштовним

Харчування для учнів початкових класів стане безкоштовним
Фото: МОЗ

Починаючи з жовтня уряд України розпочинає забезпечення безоплатного гарячого харчування для учнів 1–4 класів. На ці цілі з державного бюджету виділено 2 мільярди гривень, які передадуть місцевим громадам у вигляді субвенції.

Про це повідомили у Міністерстві науки і освіти.

До цього часу безкоштовне харчування надавалося лише учням пільгових категорій, і покривалося коштами місцевих бюджетів. 

Зазначається, що заклади освіти можуть організовувати харчування самостійно через аутсорсинг або співпрацювати з підприємствами, що займаються кейтерингом. 

Проте, розрахунок вартості гарячого харчування для учнів початкових класів не має перевищувати вартість харчування для учнів 5-11 (12) класів.

У відомстві наголошують, що нововведення гарантує, що всі учні початкових класів отримуватимуть одноразові гарячі обіди, що позитивно вплине на фізичне здоров'я та допоможе сформувати правильні харчові звички у дітей.

Харчування має бути організовано відповідно до норм безпеки та якості харчових продуктів, а також вимог Кабінету Міністрів.

Додамо, у вересні уряд затвердив нову освітню програму “Школа офлайн”, яка розпочне свою роботу з 1 вересня 2025 року, з метою забезпечення якісної освіти для дітей в умовах війни.