НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Армія РФ атакувала Київську ГЕС, загрози прориву немає

Армія РФ атакувала Київську ГЕС, загрози прориву немає
Київська ГЕС. Фото: wikimedia.org

Вранці 26 серпня ворожа армія завдала масованого удару по Україні – одним із атакованих енергооб’єктів стала Київська гідроелектростанція біля Вишгорода.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

За інформацією керівника Центру протидії дезінформації РНБО Андрія Коваленка, греблі Київської ГЕС нічого не загрожує.

"Зруйнувати її ракетами неможливо. Порівнювати з Херсонщиною не варто - там був підрив зсередини", - йдеться в його повідомленні.

Також він заявив, що росіяни інформаційно використовують цю тему для нагнітання паніки.

Оновлено о 16:15. Голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що проїзд через дамбу Київської ГЕС планують відкрити орієнтовно о 16:00-17:00.

Нагадаємо, Київ споживає близько 1 ГВт потужності. Перший гідроагрегат Київської ГЕС ввели в експлуатацію у 1964 році, а останній – у 1968-му. Її потужність сягає 440 МВт. Тож станція може покривати пікові навантаження в енергосистемі.

РФ знову здійснила масовану атаку на об'єкти енергетики

Зранку 26 серпня російські військові здійснили нову масовану ракетну атаку по території України. Окупанти поцілили в об'єкти енергетики.

Міністр енергетики Герман Галущенко підтвердив, що оператор системи передачі впровадив екстрені відключення, ситуація залишається складною, але енергетики працюють над її стабілізацією.

Також у зв'язку з ситуацією Національна енергетична компанія "Укренерго" оголосила про введення екстрених відключень електроенергії по всій Україні, 

"Звертаємо увагу, що під час екстрених відключень графіки подачі електроенергії, які можна було б заздалегідь спрогнозувати, не діють", — йдеться у повідомленні.

Крім того, у Київській обласній військовій адміністрації повідомили про пошкодження двох енергетичних об'єктів у регіоні.