НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Армія РФ обстріляла енергетичні обʼєкти у восьми областях

Армія РФ обстріляла енергетичні обʼєкти у восьми областях
Фото: ua.depositphotos.com

За минулу добу ворог обстрілював цивільну енергетичну інфраструктуру у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомило Міністерство енергетики України.

Зазначається, що у Дніпропетровській області через обстріли двічі знеструмлювалась підстанція, побутові споживачі та водоканал. Крім того, також була знеструмлена підстанція, споживачі та залізниця (порушень руху потягів не було). Живлення відновлено за резервною схемою.

У Сумській області внаслідок обстрілу повітряної лінії знеструмлювалась підстанція та побутові споживачі Харківської області. Живлення відновлено за резервною схемою.

У Полтавській області під час повітряної тривоги вимикалась повітряна лінія, при цьому знеструмлювались споживачі. Живлення відновлено.

У Чернігівській області внаслідок обстрілу відключились повітряні лінії, знеструмлювалось 947 абонентів у 15 населених пунктах.

Також в Міненерго повідомили, що минулої доби енергетики відновили живлення для 101 376 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 545 населених пунктів.

Разом з тим, на сьогодні, 10 вересня, відключення електроенергії не плануються. Про будь-які зміни з енергопостачанням слід дізнаватися на офіційних ресурсах своїх обленерго.

У відомстві також закликали українців споживати електроенергію економно та відповідально, особливо в пікові години — з 17:00 до 22:00.

Україна повернулась до відключень світла

Нагадаємо, 26 серпня російські військові здійснили одну із найбільших від початку повномасштабної війни ракетно-дронових атак на українську енергосистему.

З цієї причини "Укренерго" було змушене 26 серпня запровадити графіки аварійних відключень, щоб вберегти цілісність системи.

Детальніше про наслідки масованого удару і про те, якими будуть відключення у вересні, читайте у матеріалі Delo.ua.

Фото: ua.depositphotos.com