НБУ курс:

USD

41,17

--0,04

EUR

45,95

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

Британія зупинила останню електростанцію, яка працювала на вугіллі

Британія зупинила останню електростанцію, яка працювала на вугіллі
Електростанція в Реткліфф-он-Соар

Єдина працююча британська вугільна електростанція в Реткліфф-он-Соар у Ноттінгемширі 30 вересня востаннє генеруватиме електроенергію після того, як протягом 57 років обслуговувала Великобританію.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це пише Guardian.

Термін експлуатації електростанції завершиться відповідно до світової політики уряду щодо поступової відмови від використання вугільної енергії, про що вперше було заявлено майже десять років тому. Це закриття знаменує кінець 142-річної історії використання вугільної енергії у Великій Британії.

Активісти "зеленої" кампанії назвали припинення роботи великим досягненням уряду у скороченні викидів вуглецю у Великій Британії та забезпеченні міжнародного кліматичного лідерства.

Велика Британія стала першою країною, яка встановила дату завершення роботи вугільної електроенергетики з 2025 року після введення дедалі суворіших екологічних правил для скорочення годин роботи вугільних електростанцій.

Влада країни посилила лідерство Великої Британії щодо поступової відмови від вугілля, закликавши відкласти кінцевий термін на рік, незадовго до того, як Сполучене Королівство приймало кліматичні переговори ООН у Глазго наприкінці 2021 року.

Вугільна енергетика становила 80% електроенергії Великобританії на початку 1980-х років і 40% у 2012 році, перш ніж скоротитись в останнє десятиліття через дорогі податки на викиди вуглецю та зростання дешевших відновлюваних джерел енергії.

Повідомляється, що вугільна енергія в країнах Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) скоротилася вдвічі з моменту досягнення піку в 2007 році. За даними Ember, минулого року вугільна енергетика склала 17% електроенергії, виробленої країнами ОЕСР, але 27 із 38 країн-членів пообіцяли відмовитися від використання вугілля до кінця десятиліття.

Додамо, що Європейський Союз поступово відмовиться від імпорту російських нафти газу та вугілля.