НБУ курс:

USD

41,23

+0,01

EUR

44,91

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,49

41,42

EUR

45,45

45,30

Через бойові дії були знеструмлення у п’яти областях, без світла – 486 населених пунктів

Через бойові дії були знеструмлення у п’яти областях, без світла – 486 населених пунктів
Ілюстрація: freepik

За минулу добу внаслідок обстрілів і бойових дій були зафіксовані знеструмлення у Донецькій, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській та Харківській областях. На ранок залишаються без електроенергії 486 населених пунктів.

Про це повідомили у Міністерстві енергетики.

Протягом минулої доби енергетики відновили електропостачання для понад 302 тисяч споживачів. Однак через бойові дії та технічні порушення залишаються знеструмленими 486 населених пунктів.

У Донецькій області внаслідок бойових дій за минулу добу знеструмлено 13,1 тисячі абонентів у 7 населених пунктах. Енергетики відновили електропостачання для 10,4 тисячі абонентів у 14 населених пунктах. На ранок без світла залишаються 123 населених пункти –  85,6 тисячі абонентів.

У Запорізькій області з технологічних причин знестурмлювалось 538 споживачів у 9 населених пунктах, на ранок їх заживлено. Всього через бойові дії без напруги 3,7 тисячі споживачів у 51 населеному пункті.

У Сумській області внаслідок авіаударів та артобстрілів з боку кордону РФ знеструмлено 32 абоненти у 2 населених пунктах. Всього без електропостачання 95 населених пунктів - 6,9 тисячі абонентів.

Відновлення електропостачання:

  • Кіровоградська область: після атаки безпілотника на підстанцію виникла пожежа, що призвело до знеструмлення 17 тисяч абонентів. Пожежу загасили, а живлення було відновлено.
  • Херсонщина: через обстріли знеструмлено побутових споживачів. Живлення відновлено за резервною схемою.
  • Південний регіон: через технологічні порушення двічі вимикалась повітряна лінія, спричинивши зниження напруги. Живлення було оперативно відновлено.

Споживання та генерація

Рівень споживання 17 жовтня на 1,5% вищий, ніж попереднього дня. Попри пошкодження генеруючих потужностей, енергосистема залишається збалансованою. Однак масовані атаки на енергетичну інфраструктуру України ускладнюють роботу системи.

В той же час, відключення світла не прогнозується.

Енергетики продовжують ремонтні роботи на об’єктах генерації та мережевій інфраструктурі, виконуючи їх відповідно до графіка.

Громадян закликають економно використовувати електроенергію в пікові години з 17:00 до 22:00.

Нагадаємо, за здобу 16 жовтня через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській та Харківській областях.